Monokini

Van Wikipedia
Ne monokini

Een monokini is de benoamienge die egeevn is an vromenschn allene moar een broekstje anenn. De noame verwyst nor êen (mono) in te plekke van twêe (bi). Vôordeel van da système is da vo de vrouwn gemakkeliker omda ze zo byna overal kunn bruunn, oek de nie bedekte borstn.

De monokini is in België ountstoan in de vroege joarn tachntig en is ingevoerd uut de warme landn lik Spanje en Grieknland. Doa mochtn de vrouwn al styf lange in under broekstje an 't strand liggn. Een poar vrouwn voundn da da ier ook wel mocht ingevoerd wordn en giengn ook aan nuze strandn in under broekstje liggn. In Olland mocht dadde al lange.

In Zeebrugge zyn d'r in 1979 enigte van die upstandeliengn upgeschreevn deure de politie, en de deze moestn vo de rechtbank kommn wegens openboare zedenschennisse. De rechter vound doar niks verkêerd an en stound toe dat an de Vlamsche Kust der mocht gezund wordn in monokini. Van toun of wierd der vele gebruuk van gemakt. Sedert de wisselienge van d'eeuwe in twêeduusdenêen, zien we da 't gebruuk van de monokini 'n bitje an 't vermindern is.