Begynof (Diksmude)

Van Wikipedia
Begynhof van Diksmude

Et Begynof va Diksmude es de vroegere verbluufsplekke van de begynn van Diksmude. Het makt, soamen mè da van Kortryk en Brugge de ênigste drie in West-Vloandern.

Geschiedenisse[bewerkn | brontekst bewerken]

Het begynof es ipgericht gewist in de 13e eeuw, mêer bepoald in 1273. Margaretha van Constantinopel, groavinne van Vloandern gaf ton toestemmienge an Marguerite Godscalc, de begyne van Diksmude, toestemmienge en giftn voo de bouw van et begynof. Et begynof lag vrêe ounder vier deur de oorloogn van dienen tyd: 'n Ounderdjoarign Oorlog, de reformoatie, de beeldnstorm, de Fransche Revolutie en de Êeste Weireldoorloge. 't Es volledig platgesmeetn gewist in 1914, moar in 1923 es't beslist gewist om et were ip te bouwn volgns de oude styl. In 1990 es et begynof eigndom gekoomn van de vzw De Lovie.

Uudige invullienge[bewerkn | brontekst bewerken]

De vzw De Lovie begeleidt persôonn mè ne verstandelikke andicap uut de streeke. Ze gebruukn et begynof voo de uusvestienge van die minsn.

Varia[bewerkn | brontekst bewerken]

In 2007 eit et begynof meegedoan an de Monumentenstrijd ip de VRT. Et es tot in de finale gerakt (vôor de Keunienklikke stalliengn van Ostende en de oppecultuur in Poperienge, moar eit doar verloorn van de Stôomstroopfabrieke uut Borgloon.

Externe koppelienge[bewerkn | brontekst bewerken]

Wikimedia Commons