Bratislava

Van Wikipedia

Bratislava

Koarte Woapn
Vlagge
 Land Vlagge van Slovakeye Slovakeye
 Ippervlak: 367.58 km²
 Inweuners: 475.503 (2021)
 Website bratislava.sk

Bratislava is den hoofdstad en grotste stad van Slovakeye. De stad ligt in 't zuudwestn van 't land an weerskantn van de Donau en an de voët van de Klêene Karpoatn. 't Grenst an Ôostnryk en Hongareye.

Ôostnrykers, Bulgoarn, Krowoatn, Tsjechn, Duutschers, Hongoarn, Serviërs en Slovoakn hèn e rolle gespeeld in de geschiedenisse van de stad.

Den dag van vandoage is Bratislava 't pollitiek, cultureel en economisch center van Slovakeye. 't Is de zetel van de Slovoaksche president, 't parlement en de Slovoaksche uutvoernde macht. Der zyn verschillige universiteitn, vele musea, theoaters en andere culturele en educatieve instelliengn. Vele grôte bedryvn en financiële instelliengn van Slovakeye zyn der gevestigd.

Wikimedia Commons
{{{ofb_links}}} Hoofdsteedn in Europa {{{ofb_rechts}}} {{{ofb_groot}}}

AmsterdamAndorra la VellaAtheneBakuBelgradoBerlynBernBoedapestBoekarestBratislavaBrusselChisinauDublinHelsinkiKievKopenhagenLissabonLondnLjubljanaLuxemburgMadridMinskMonaco-VilleMoskouNicosiaParysPodgoricaPraagPristinaOsloReykjavikRigaRomeSan MarinoSarajevoSkopjeSofiaStockholmTallinnTbilisiTiranaVaduzVallettaVaticoanstadVilniusWarschauWeennYerevanZagreb