Praag

Van Wikipedia
Tsjechië Praag

Zicht ip Praag
Regio (kraj) Praag
District (okres) Praag
Coördinoatn 50°5′NB 14°25′OL
Ippervlak 496 km²
Inweuners 1.335.084
(2.700/km²)
Website praha.eu

Liggynge van Praag in Tsjechië

Praag (Tsjechisch: Praha) is den hoofdstad en grotste stad van Tsjechië.

Praag is e pollitiek, cultureel en economisch center van Midn-Europa met e ryke geschiedenisse. 't Was den hoofdstad van 't Keunynkryk Boheemn en de residensje van verschillige keizers van 't Hèilig Rooms Ryk, oender andere Karel IV. Praag was e belangryke stad vo d' Habsburgsche monarchie en 't Oostnryks-Hongaars ryk. De stad speelde e belangryke rolle in de Boheemsche en protestantsche hervormyngn, de Dertigjoarign Oorloge en de geschiedenisse van de 20e eeuwe, ton hoofdstad van Tsjechoslovakeye, met de weireldoorloogn en de communistischn tyd.

Praag ligt in d' historische regio Boheemn an de riviere de Moldau en wordt de Goudn Stad genoemd. 't Historisch center stoat sedert 1992 ip de lyste van UNESCO Weirelderfgoed. De vele beziensweirdigheedn, lyk de Praagsche Burcht, de Karelsbrugge, de platse van d' oude stad mè 't middeleeuws astronomisch horloge, de Joodsche wyk, moakn van de stad e populaire toeristische bestemmynge.

Wikimedia Commons
{{{ofb_links}}} Hoofdsteedn in Europa {{{ofb_rechts}}} {{{ofb_groot}}}

AmsterdamAndorra la VellaAtheneBakuBelgradoBerlynBernBoedapestBoekarestBratislavaBrusselChisinauDublinHelsinkiKievKopenhagenLissabonLondnLjubljanaLuxemburgMadridMinskMonaco-VilleMoskouNicosiaParysPodgoricaPraagPristinaOsloReykjavikRigaRomeSan MarinoSarajevoSkopjeSofiaStockholmTallinnTbilisiTiranaVaduzVallettaVaticoanstadVilniusWarschauWeennYerevanZagreb