Naar inhoud springen

Gent-Wevelgem 1998

Van Wikipedia

Gent-Wevelgem 1998 is de 60ste keir dat de koers Gent-Wevelgem verreedn is. Op 8 april 1998 moetn de coureurs 208 kilomeiters ryen, in goe were zounder wind. De start is egeevn in 't Citadelpark in Gent. Frank Vandenbroucke wint de koers.

Verloop[bewerkn | brontekst bewerken]

De wedstryd is lange eslootn. 't Is moar op de twidde beklimmieng van 'n Kemmelberg da de grôte coureurs nunder roern. Vandenbroucke springt weg en we krygen e kopgroep van 33 coureurs. Op minder of 30 kilometers probeern Nico Mattan, Gianluca Bortolami en Carlo Bomans weg te geroakn. Moa de ploeg van Mario Cipollini, die rap sprint, oalt nunder were.

Op 20 kilometers van 't ende springt Nico Mattan nog e ki weg. Lars Michaelsen goat d'rachter en Frank Vandenbroucke, ploegmoat van Mattan by Mapei, goat achter. De drie ryen goed t'ope. Moar oe dichter da ze komn van 'n arrivée, oe mêer da Mattan en Vandenbroucke wegspriengn. Michaelsen weirt nem, moar olmetteki is 't er te vele an: Frank Vandenbroucke doet e jump in 'n latstn kilometer, en de winnoare is ekend.

Uutslag[bewerkn | brontekst bewerken]

plekke coureur land tyd
1 Frank Vandenbroucke Vlagge van België België 208 km in 5 eurn 06', gemiddeld 40 km 784m ter eure.
2 Lars Michaelsen Vlagge van Denemarkn Denemarkn
3 Nico Mattan Vlagge van België België
4 Andrei Tchmil Vlagge van België België op 30"
5 Laurent Desbiens Vlagge van Vrankryk Vrankryk
6 Erik Zabel Vlagge van Duutsland Duutsland
7 Henk Vogels Austroalië
8 Peter Van Petegem Vlagge van België België
9 Jeroen Blijlevens Vlagge van Holland Holland
10 Fabio Baldato Vlagge van Itoalië Itoalië