Naar inhoud springen

Justine Henin

Van Wikipedia
Dat artikel ier is nog moa e klêen begun. Ge zyt g'inviteerd vôor ip bewerkn te klikkn vo mêer encyclopedische kennisse toe te voegn.
Justine Henin ip de Medibank International 2006 Sydney

Justine Henin (Luuk, 1 juni 1982) is e Woalsche tennister. Eur coach is Carlos Rodriguez.

In 2002 trouwde ze me Pierre-Yves Hardenne en eur name werd dus ook veranderd in Henin-Hardenne. Mo achter persoonlikke probleemn besloot ze te scheidn in 2007.

Justine wordt deur eur fans ook wel Juju genoemd. Ze weunt in Monaco. John McEnroe vindt eur backhand de schôonste die der is. In 2005 werd ze 37ste in de verkiezinge va den grotste Belg.

Jeugd[bewerkn | brontekst bewerken]

Eur moeder Françoise ging vele met eur noa Roland Garros. Justine is 5 joar os ze begunt me tennissn. Al vroeg en ze deure da ze getalenteerd is en ze goat noa de tennisclub va Ciney.

Os Justine twoalf joar is, verliest ze eur moeder an darmkanker en dazelfste joar wint ze et Belgisch Kampioenschap vo kadettn. In 1997 wordt ze by de juniors Belgisch kampioene en winnaresse va Roland Garros. Ze wint ook nog 7 IFT-toernooien (woavan 1 dubbelspel me Kim Clijsters):

Profcarrière[bewerkn | brontekst bewerken]

In 1999 is ze prof geworn. Ze speelt eur eerst WTA-tournooi in Antwerpn en ze wint em ook. Er zyn mo 5 tennissers die under eerst tournooi ook winn. Ze springt op de ranglyste va nummer 178 na nummer 108.

Gewonn toernooin in 1999:

  • 10/05/1999 - Antwerpn: finale gewounn va de Fransche Sarah Pitkowski me 6-1 6-1

In 2000 speelt ze bykan nie omda ze vele blessures et.

Externe koppelienge[bewerkn | brontekst bewerken]