Hof Bladelin

Van Wikipedia
Dit artikel es geschreevn in 't Brugs, en da zou best ozô bluuvn.

Hof Bladelin

Et Hof Bladelin is geleegn in de Noldestroate (Nederlands: Naaldenstraat) 19-21 in Brugge. 't Oudste gedéélte wier gebouwd deur Pieter Bladelin, ééste roadgever van Filips den Goein, schatbewoarder van d'Orde van et Gulden Vlies en beheerder van d'ertogelikke bezittiengn.

Pieter Bladelin veruusde in 1451 no Middelburg, en stadje ten Nôordn van Brugge dat ie zelve gesticht aad. In 1466 vereurdet ie z'n eigendom aan de Italioanse bankiersfamilie de' Medici, die ip da moment de belangrykste geldschieters woaren van den ertog van Bourgondië.

Den ééstn de' Medici die der weunde was Piero. In 1469 liet ie 't gebouw an z'n zeune Lorenzo die in 't zelste joar me Clarice Orsini trouwde. De binnentuun wor nog oltyd versierd met twéé medaljongs van die twéé.

In 1472 verkocht Pieter Bladelin z'n eigendom aan de de Medici's die under bankfiliaal oundertussen in d'anden van Tommaso Portinari gegeven aan, die der vanaf 1480 introk. Portinari zorgde der voaren dan ze failliet goungen en in 1497 wierd et uus verkocht an de Heer van Fiennes, ridder van et Gulden Vlies.

Et Hof Bladelin is nu e musee en et klôoster van de Zusters van de Zeven Weeën, e West-Vlamsche orde. D'er zyn ôok serviceflats vo bejoarden in ounder gebrocht.

Externe koppelienge[bewerkn | brontekst bewerken]

Wikimedia Commons