Westmalle (trappist)

Van Wikipedia
De drie sôortn Westmalle

Westmalle is e trappistnbier die in d'abdy van Westmalle ebrouwn is.

In 1836 is d'adby overegoan no d'orde van de trappistn en in da zeste joar zyn ze begunn'n me bier te brouwn, wel nog voun eign gebruuk. Twientig joar loater zyn ze 't ouk begunn verkoopn.

In 2005 is 't deur de lezers van de New York Times verkoozn tout beste bier van de weireld. Ip de World Beer Cup van 2012 eit den tripel e goudn'n medoaldje gewounn'n in de categorie "Belgian-Style Tripel".

Sôortn[bewerkn | brontekst bewerken]

  • Tripel: flosschn van 33 (wit ulletje) of 75 (kork) cantiliter. Neegn groad'n 'n olf alcool, ebrouwn van geistemout, gist, suker, ommel en woater. 't Is kloar en goudgilf van kleur. Deur de twidde gistienge in de flossche, is 't best va 'n fong va dôon gist nie uut te schienkn.
  • Dubbel: flosschn van 33 (rôod ulletje) of 75 (kork) cantiliter. Zeevn groadn, ebrouwn van geistemout, gist, suker, ommel en woater. 't Et e doenkerrôon amberkleur. Deur de twidde gistienge in de flossche, is 't best va 'n fong va dôon gist nie uut te schienkn. De smoake is nie te zoete, e bitje zerp en e bitje karamelle en ommel.
  • Extra: flosschn van 33 (grys ulletje). Toafelbier van 4,8 groad'n dan ze oullêne brouwn voun zevve uut te drienkn, dus nowwers te krygn. A ze der oover ein, verkôopn de poaters ze de vrydag veurnoene an d'abdeye zelve.

Externe koppelienge[bewerkn | brontekst bewerken]


{{{ofb_links}}} De tien trappistnbiern {{{ofb_rechts}}} {{{ofb_groot}}}

ChimayEngelszellLa TrappeOrvalRochefortTre FontaneTynt MeadowWestmalleWestvleterenZundert