Naar inhoud springen

Westoek

Van Wikipedia

De Westoek is e streke ol weerskantn van de Schreve. Deur de Westoek lopt 'n Yzer, 't gebied te westn doavan noemn ze Bachtn de Kupe.

Vlamschn Westoek

[bewerkn | brontekst bewerken]

Den Vlamschn Westoek legt in 't uuterste westn van de Belgische provinsje West-Vloandern (buutnstoanders noemn dat ouk wel e ki de Far West). De streke omvat de arroundissementn: Veurn, Diksmude en Yper. De Vlamschen Westoek omvat de steedn en gemêentn:

De Belgische kustgemêentn De Panne, Koksyde en Nieuwpoort zyn toeristisch soms by een andere regio ingedêeld: de Westkust.

Band mi Vrankryk

[bewerkn | brontekst bewerken]

De Vlamschen Westoek werkt sedert 2008 nauwe t’ope mi Vrankryk. In april 2008 besliste Vlams minister Geert Bourgeois mi zyn Franschen collega om e Europeesche Groeperieng vo Territoriale Soamnwerkieng (EGTS) te moakn tusschen de Westoek en de Opoalkust. Dat zou moetn ten vôordele zyn van ‘t toerisme, mobiliteit, ulpverlenieng en communicoasje.

Franschn Westoek

[bewerkn | brontekst bewerken]

De Franschn Westoek legt in 't nôordn van Vrankryk en komt overêen me 't Fransche arroundissement Duunkerke. In Vloandern noemn we dien regio Frans-Vloandern.

Externe koppeliengn

[bewerkn | brontekst bewerken]