Discuusje gebruker:LimoWreck

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Van Wikipedia

Leuk dat je al meteen wat meer artikelen gemaakt hebt, Limowreck! Inderdaad, dingen van de Lijst... Wist je dat "zeem" ook in het Limburgs voorkomt, maar dat het daar "appelstroop" betekent? Steinbach 15:48, 29 March 2006 (UTC)

Oofdpahina / ooftpahina[brontekst bewerken]

Zeggen jullie in West-Vlaanderen, 'hoofden' of 'hooften', als je dat weet dan weet je gelijk hoe je hoofdpagina schrijft, ik wil wel een stukje vertalen (door tijdelijke moderatorschap aan te vragen en wat systeemonderdelen te vertalen) maar dan zou het wel handig zijn als ik wat advies van jou en Lycaon kreeg. (voorpahina lijkt me niet echt wat, bijna overal wordt 't vertaald als 'hoofd', haupt, heufd etc.) Servien 10:56, 3 April 2006 (UTC)

Ik heb tijdelijk moderatorstatus dus nu kan ik een paar menuonderdelen wijzigen. Ik heb er oofdpahina van gemaakt als ie anders moet geef maar een schreeuw. Sommige onderdelen zijn een beetje kort maar als ik iets moet aanpassen zeg maar. Bv. de persoonlijke koppelingen bovenaan zoals "mijn overleg" etc. Servien 13:01, 3 April 2006 (UTC)
Ik denk inderdaad dat het beter is om eerst even te overleggen, hoe de spelling nou allemaal moet, begin bijvoorbeeld met Wikipedia:Spelrehels o.i.d. want je schreef toennet al "mien overleh" (maar discuusje) en mie volhlieste en me biedraahn... zoekn was eerst zonder apostrofe en bewerk'n is wel met apostrofe, raar hoor ;). Kiek mer 's eem wa-j mit spelling doen wollen, dan ku-j pas mit vertaolen beginnen :-) (ik hebbe begrepen dat 't West-Veluws soms wel op 't West-Vlaoms liekt, dus dit zul jie vast wel begriepen) Servien 14:34, 3 April 2006 (UTC)
echte spellingsregels gaan er nooit komen, want die bestaan nu eenmaal niet ... dus zal men blijven inconsistent met de anderen en met zichzelf zijn ;-) PS: woorden als zoeken en bewerken zouden eigenlijk zonder 'k' moeten geschreven worden, maar gewoon als zoe'n of zoiets, mar dat leest niet makkelijk, en voor een nl:Glottisslag bestaat nu eenmaal geen letter ;-) --LimoWreck 15:03, 3 April 2006 (UTC)
Ik heb er hebruuker van gemaakt, is iets korter. Trouwens waarom maken jullie er geen hebruker van, een tweede U is toch overbodig behalve als je er nog een extra K bijstaat dan heb je 'm inderdaad nodig (hebruukker net als op nds-nl 'gebruker' maar dat is redelijk standaard bij ons). Servien 18:45, 3 April 2006 (UTC)
Het punt is als er geen spelling bestaat moet je een nieuwe spelling máken, de zoegenaamde 'wikispelling', wellicht leidt dat dan juist tot het standaardiseren van de spelling. Servien 18:49, 3 April 2006 (UTC)

Ja, misschien was ik wel wat voorbarig om de spelling trachten consistent te maken. Voor mij maakt het niet zoveel uit wat de spelling nu wordt, maar het zou leuk zijn mochten we binnen deze wikipedia een consistente spelling hebben. Voor de rest kan ik je opmerking vrij goed volgen, beter een West-Vlaamse wikipedia in een Nederlandse spelling dan overal nieuwe tekens te moeten uitvinden. --Donarreiskoffer 11:35, 5 April 2006 (UTC)

De vrije encyclopedie[brontekst bewerken]

Hoi Limo, weet je al zo'n beetje wat de tekst wordt voor 't beeldmerk, voordat ze die eindelijk maken duurt 'n poos, ander ga ik een beetje experimenteren, ne's bij ons logo (staat er nu op). Maar goed kijk maar wat het wordt Wikipedie of Wikipedia... oh misschien iets heel erg Vlaoms Wihipedie :P Servien 14:43, 7 April 2006 (UTC)

WIKIPEDIE
De vrieë encyclopedie
ik zou het ook nie weten... wie'upédia op om het onleestbaar te maken ;-) Ik zou het haast op "Wikipedia" houden, gewoon de standaardnaam, het is tenslotten de naam van de encyclopedie en de naam van de URL ;-). Voor onderschrift, tjah, iets in die aard, "De vrieën encyclopedie" of iets dergelijks (de n hoort er wel denk ik ) --LimoWreck 23:25, 7 April 2006 (UTC)
Maar hoort die n niet alleen voorafgaand aan mannelijke woorden? Encyclopedie is toch vrouwelijk? Of komt die n er altijd te staan als het volgende woord met een klinker begint? Steinbach 10:28, 12 April 2006 (UTC) P.S. binnenkort eens een boekske over het West-Vlaams kopen dan kan ik hier in het vervolg normaal bijdragen.

Inderdaad, er was er pas weer een. Ik was helaas niet online dat moment. Nou had deze nog niet genoeg gedaan voor een directe blokkade, maar laten we daar zsm dingen over afspreken; wmb worden dat andere regels dan op nl:, want op een kleine Wikipedia waar de zaken nog niet zo gemachineerd lopen moet je anders met dat soort dingen omgaan. Overigens ga ik eens een poll opstarten of ik niet permanent moderator/bureaucraat (hoe zullen we dat noemen trouwens?) kan worden - misschien kun jij je ook meteen aanmelden? Steinbach 10:31, 12 April 2006 (UTC)

Hmm, misschien. Al heb ik geen ervaring ermee (en hoe dat te regelen), en zal niet altijd er veel tijd voor hebben... maar omwille de beperktheid van vls-wiki kan ik dat mss doen --LimoWreck 12:06, 12 April 2006 (UTC)

Inderdaad, er was er pas weer een. Ik was helaas niet online dat moment. Nou had deze nog niet genoeg gedaan voor een directe blokkade, maar laten we daar zsm dingen over afspreken; wmb worden dat andere regels dan op nl:, want op een kleine Wikipedia waar de zaken nog niet zo gemachineerd lopen moet je anders met dat soort dingen omgaan. Overigens ga ik eens een poll opstarten of ik niet permanent moderator/bureaucraat (hoe zullen we dat noemen trouwens?) kan worden - misschien kun jij je ook meteen aanmelden? Steinbach 10:31, 12 April 2006 (UTC)

Hmm, misschien. Al heb ik geen ervaring ermee (en hoe dat te regelen), en zal niet altijd er veel tijd voor hebben... maar omwille de beperktheid van vls-wiki kan ik dat mss doen --LimoWreck 12:06, 12 April 2006 (UTC)


West-Flemish[brontekst bewerken]

Hello! I`ve got one request for you. I collect words in various languages. Now I`m looking for word "sugar" in other languages, but I can`t find a West-Flemish dictionary. I`ve got counterparts of word "sugar" in Japanese, Ahmaric, Thai, Georgian and Chinese, so can you write me what is "sugar" in West-Flemish language? I`ve got this word in 298 languages and dialects of many regions and countries in the world so it is very important for me! Thank you very much! Szoltys <talk>

etter nu nog niemand die sukkeloare golpen? Zegdem toch dat geweun sukker is! Kenekikekea gekeken op die poolsche wikidinges mo 'k verqstoan der gin klooten van. Kweetnunie ofdank welgedoan èn of slecht, mo 't kameneigelik gén zak schillen

a yes laik tet you understand ook nietn; i eksplein it toejoe in inggliesh. sugar is sukker in westvlams or sukkere depending on witch boeregat joe aar in

Wie'upédia-loho[brontekst bewerken]

Ha Limo, zou je kunnen uitzoeken wat "De vrije encyclopedie" is in het .vls eerder zei je "De vriejen encyclopedie" / "De vrieën encyclopedie", is 't nou met of zonder N op 't eind? Als ik dat zo'n beetje weet dan kan ik een logootje voor je in elkaar friemelen Servien 17:21, 13 June 2006 (UTC)

de vriejn encyclopedie of iets dergelijks... de eind -n van vriejn vloeit in een woord over in encyclopedie (of lijkt er zelfs aan het hangen) ;-) --LimoWreck 18:09, 13 June 2006 (UTC)
Hier dan het logo voor de vls-wiki, ik zal vragen of iemand 'm kan plaatsen. Ik zag je berichtje op mijn overleg nu pas, maar ik ben geen moderator meer, dat was maar voor een paar weekjes, als je wilt kun je modschap vragen aan Steinbach, dan kun dat zelf doen, je bent hier denk ik 't meest aanwezig (Steinbach zie je bijna nooit) plus je spreek 't dialect (of taal hoe je 't noemen wilt) :) Servien 20:56, 15 June 2006 (UTC)
Hmm, zal ik eens doen... al wil ik mezelf wat tegen "misbruik" beschermen dan ;-) Ik zie wel... --LimoWreck 23:54, 15 June 2006 (UTC)

Ha LW, zou je 't West-Vlaams op mijn gp kunnen verbeteren, alvast bedankt! Servien 19:45, 3 July 2006 (UTC)

Wikipedia:Te verwiddern pahina's[brontekst bewerken]

Goendah LimoWreck, kè juste Wikipedia:Te verwiddern pahina's gemakt - peize da da noh van passe kan komn. Tbc 13:47, 19 July 2006 (UTC)

Schrievers - SKrivers[brontekst bewerken]

In het Kortrijkse spreken we Schrijvers uit als skrevers net zoals boven de skreve, de eerste e ietske korter, meer gesloten.

Skrivver ligt er dichts mij en leek mij een compromis.

Schriever is het verst verwijdered.--Foroa 13:55, 21 July 2006 (UTC)

zie ook op Talk:Schriever --D-rex 12:17, 27 July 2006 (UTC)

Loppem/Lophem?[brontekst bewerken]

'k volgde geweun den originelen skriver, die nohal dikwils Lophem gebrukt. --D-rex 20:15, 24 July 2006 (UTC)

Yups, ik heb het gemerkt. De oorspronkelijk schrijver moet die uit het Algemeen Nederlands hebben vertaald denk ik. Er zaten nogal wat AN woorden in zijn "vertaling"... Hij heeft niet altijd zijn "natuurlijke" dialect gebruikt, want soms wringt het nogal, en klonk het veredeld Algemeen Nederlands. Wat die lophem/loppem betreft... Ik denk dat hij gewoon de "historisch" spelling van de plaatsnaam heeft gebruik, waarbij hij dacht dat dit zogezegd de dialectnaam zou zijn. Het is soms verleidelijk, maar we schrijven zoals we het horen (ongeveer), en niet zoals de "historische" namen... Anders hadden we ook Dixmude voor Diksmude, en Coxyde voor Koksiede, Thourout voor Toeroet ;-) Ik denk dat het in dacht opzicht gewoon een verkeerde opvatting van die schrijver was ;-) --LimoWreck 20:24, 24 July 2006 (UTC)
geit volledih helik, skoone Infobox Hemeente template BTW :-) --D-rex 20:32, 24 July 2006 (UTC)

Suggesties voar Keun (kenin in Kortrik, sommige zeggen kernin moa k'peis nie dat da echt dialect is - er bestaat een stom grapke: kernin in t'Frans ? -->> larpin) En natuurlijk, een kenin eet kroten (wortels maar kroten is ook een term uit het vlas: de gebroken basten en korte vezels na het zwingelen als ik me niet vergis). In Vloanderen werden er vele keuns gekwiekt omdat dat voor velen de goedkope (enige) manier was om vlees op tafel te houden. Keun is gekweikt in ne renne. Nu nog bestaat er een kleinschalige industrile keune kwjek.

 • mannelik: buk, vr: moere
 • figuurlijk:
  • wild kenin : iemand die niet te stoppen is oatie wadoet
  • bie den buk gezet zin: in de zak gedraaid

Is Gas bij jullie gras ? Klopt niet met tabel West-Vlams--Foroa 16:22, 26 July 2006 (UTC)

klopt wel, ik zit netjes tussen het oostends, diksmuids, brugs en roeselaars in... Zowel hras, has, gas, hès worden dooreen gezegd ;-) Afhankelijk van hoe zwaar je bepaalde klanken wil later doorwegen natuurlijk. Een grasmachine is wel een hasmachine, geen hesmachine ;-) --LimoWreck 16:50, 26 July 2006 (UTC)

Ik heb momenteel weer de modstatus tot eind aug dus als je wilt kan ik wat menuonderdelen omzetten of wat veranderen, ik heb dan alleen de correcte vertaling nodig. Servien 12:37, 27 July 2006 (UTC)

Pahina in streekdialect[brontekst bewerken]

Zie voôrstel ip Talk:Michel Pollentier

officiele noame voetbolploehen[brontekst bewerken]

Zeh Limo, woarom moe me de officiele noame van de voetbolploehen gebrukn. We doen da toch wok nie voo de steedn en hemeentn? En da zin toch wok officiele noamen? --D-rex 15:02, 1 ohustus 2006 (UTC)

We doen we wel voor personen en muziekgroepen en bedrijven hé ;-) Een voetbalclub is een vereniging, met dus een naam. De reden: ik heb al tientallen en tientallen voetbalclubs gemaakt op de NL-wiki. En het is ongelooflijk hoe vaak clubs soms van naam wijzigen, waarbij vaak zelfs kleine spellingsdetailkes van belang zijn. Neem bv het oostvlaams Sint-Niklaas (nu verdwenen):
1920 : founded as "Football Club Beerschot"
1921 : changed name to "Voetbalvereeniging Beerschot Sint-Niklaas"
1922 : member of the KBVB as "Sint-Niklaassche SK"
1947 : changed name to "Sint-Niklaasse SK"
1951 : changed name to "K. Sint-Niklaasse SK"
1974 : changed name to "K. Sint-Niklase SK"
1989 : fusion with "Royal Excelsior AC Sint-Niklaas" (nr 239) as "K. Sint-Niklase SK Excelsior"
2000 : fusion with "K. Sporting Club Lokeren" (nr 282) as "Sporting Lokeren Sint-Niklaas Waasland" (nr 282)
Er worden al officiële aanpassingen gedaan zoals ssche -> sse, of aasse -> ase, etc... Daarom gebruik ik in het vet altijd die officiële namen, aangezien ge anders die geschiedkundige details verliest ;-) Verder in de lopende tekst "als men aan het praten is" gebruik ik dan wel geregeld gewoon volkse benamingen (of spellingen) --LimoWreck 15:06, 1 ohustus 2006 (UTC)
Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, maar ik vind wel dat we dan met inconsistenties zitten omdat de steden wel in het Westvlaams staan. Hoe link je dan Bruhhe met Club Brugge bijvoorbeeld? Die inconsistenties heb je niet met personen, groepen en bedrijven --D-rex 15:27, 1 ohustus 2006 (UTC)
De inconsistenties heb je ook met mensen hoor. Bv. nl:Gerard Vermeersch, uitgesproken Gerard Vermês ;) --LimoWreck 15:28, 1 ohustus 2006 (UTC)
Het beste parallel is met de naam van de wielerkoersen, we spreken nu toch ook van Hent-Wevelhem? Moet dit dan ook veranderen? --D-rex 15:30, 1 ohustus 2006 (UTC)
Bij wielerkoersen steekt het alleszins niet zo nauw, daar geven toch zowiezo volkse namen aan. Nu ja, eventueel kunnen de artikeltitels van de clubs wel in het dialect hoor, zolang de namen in het vet maar de opeenvolgende zijn; anders klpt het heschiedenisse verhaaltje nooit :D --LimoWreck 15:43, 1 ohustus 2006 (UTC)

Menuonderdelen[brontekst bewerken]

Ik heb ze er opgezet (sommigen qua spelling wat aangepast) i.p.v. toohn en controleern = toon'n en controleer'n. "Your text" wordt gebruikt bij vergelijkingen van bepaalde versies. Wat is "laatste" in vls? Als je het menu 'hulpmiddelen' kan vertalen zou mooi zijn. Servien 20:50, 2 ohustus 2006 (UTC)

Tonen mag echt wel toohn zijn hoor, met een h dus, etymologisch klopt dat zelfs. Zie bv. http://www.dbnl.org/tekst/vond001dewe01/vond001dewe01_0009.htm en zoek op de pagina naar Tooght en togen ;-)
aanvulling: nog een betere link http://www.volkscultuur.nl/kb.php?doc=56255 ;-)
"Laatste" = "Latste"
over de rest zou ik eens moeten nadenken (want letterlijke vertaling klinkt ofwel niet, of klinkt raar ;-)

--LimoWreck 20:54, 2 ohustus 2006 (UTC)


Wat voorlopig verdere suggesties:
 • "what links here" - "links naor ier" ?
 • "related changes" (zoek ik nog niets kort, "verwant" zoals op NL wiki wordt niet echt gebruikt in het dialect, "wiezihiengn ip helinkte pahina's" is nogal lang, maar is daarentegen analoog aan de DE-wiki...
 • "E-mail this user" - "hebruker e-mailn"
 • "Permanent link" - "permanente link" gewoon houden...
 • "Printable version" - "ofprintbaore versje" of iets dergelijks (ja, ofprinten, ... een contaminatie of hoe noemt men het ?)
 • "Cite this article" - "Artikel citeern"
... zou ik zo denken --LimoWreck 21:04, 2 ohustus 2006 (UTC)

Naamruimtes[brontekst bewerken]

Zou je de naamruimtes kunnen vertalen dan kan ik 't opgeven bij bugzilla, 't duurt namelijk meestal wel even voordat 't geregeld is. Servien 17:18, 6 ohustus 2006 (UTC)

 • Sjabloon =
 • Overleg sjabloon =
 • Overleg = Discuusje
 • Gebruiker = Hebruker
 • Speciaal = Speciaal?
 • Overleg gebruiker = Discuusje hebruker
 • Wikipedia = "
 • Overleg Wikipedia = Discuusje Wikipedia
 • Afbeelding =
 • Overleg afbeelding =
 • MediaWiki = "
 • MediaWiki = Discuusje MediaWiki
 • Help =
 • Overleg help =
 • Category = Catehorie
 • Overleg categorie = Discuusje catehorie
  • sjabloon = ?? sjabloon. Ik heb zo'n vermoeden dat er een terminologie bestaat voor bepaalde manieren van sjabloneren; maar ik kan er niet opkomen + vermoed dat die dan ook niet zo gangbaar gaat zijn ;-)
  • speciaal = "speciaol" of iets dergelijks?
  • Afbeelding = "ofbeeldienge" voor duidelijkheid zeker ? (prente, foto, etc... zijn net als in het AN iets te beperkte termen hé denk ik)
  • overal waar "overleg" voor staat gewoon "discuusje" voor houden zeker ?
  • Help = "Ulpe" als we de H weglaten... al lijkt me dat eigenlijk wel moeilijk leesbaar... hoewel, als we consistent willen zijn... misschien zijn er elders nog suggesties ?--LimoWreck 20:37, 6 ohustus 2006 (UTC)
Ofbeeldienge lijkt me inderdaad prima. Foto en prente zijn idd te beperkt. Ulpe is goed leesbaar, als men de H niet uitspreekt schrijf je dat ook niet, het woordbeeld moet alleen een beetje wennen. Volgens mij gaat het om het werkwoord "helpen" hier, dus niet "hulp" maar "help (mij)", hulp is echter ook mogelijk. Portaalnaamruimte ook gelijk maar aanvragen? Wordt dat dan "Portoal" of "Portaol", dan moeten we die verandering namelijk ook elders op de wiki consequent doorvoeren. Servien 08:59, 7 ohustus 2006 (UTC)
Geen idee, sommige gemensn gebruiken ao (ik meestal omdat ik dan nog een hint krijgt dat het om een aa gaat), andere oa (omdat er iets oo achtig in zit, voor mij is dat niet echt nodig, het engelse "war" heeft evenveel iets oo-achtig) ;-)
"Help" als werkwoord klinkt gewoon zo onwestvlaams, ttz, in korte vorm, ik hoor mensen alleen maar zeggen "helpt ne kjee" = "help een keer" = "help eens", nooit zomaar "help mij" of kortweg "help" ;-) Soit, dat zijn maar kleinigheden hoor, misschien hebben andere mensen andere voorkeur --LimoWreck 12:55, 7 ohustus 2006 (UTC)

Het lijkt me handig als we beslissen wat we gebruiken zodat dat verder doorgevoerd kan worden. Ik start wel een stemming, kijken waar de meeste mensen hun voorkeur aan geven. Servien 15:00, 7 ohustus 2006 (UTC)

Rolle interwiki's[brontekst bewerken]

Zeh, wa dis de rolle eindelik van die interwiki's? --D-rex 19:16, 21 ohustus 2006 (UTC)

bedoel die [[nl:West-Vlaanderen]] link naar anderstalige wiki's ? Wel, dat men makkelijk informatie in andere talen kan vinden ook. Interessant om uitgebreidere info te vinden elders, of verwante artikelen elders, of om een andere taal te zien, of info wat op elkaar af te stemmen, etc... etc... --LimoWreck 12:13, 22 ohustus 2006 (UTC)
Aaaa, koa noh nie hezien dat die interwikis te zien zin in de linkertabelle, minen frank wos noh nie hevollen, bedankt! --D-rex 17:28, 22 ohustus 2006 (UTC)

Geen "h" meer aub[brontekst bewerken]

Beste, misschien was je voorstander van de West-Vlaamse "h". Maar: we kwamen bij het opstellen van de spelling overeen (na overleg) om overal een "g" te schrijven. bvb: "geheugen" en dus niet "heheuhen". Gelieve dat dan ook te respecteren als je nieuwe categorieën aanmaakt. --Astro 00:10, 15 september 2006 (UTC)

Niets van gezien ? --LimoWreck 16:23, 15 september 2006 (UTC)

gewoon eens kijken naar de voorbeelden die taalmeester Patrick aanhalt in de samenvatting van het SV, versie 1.1 SV: Min wuuf bluuft in eur uzeke, ze goat de computer gebruuk'n. --Astro 09:49, 16 september 2006 (UTC)

Zie User Talk:Patrick#Listje mei Wiki-auteurs en under streke

Zeg Limo, zijje gie nie geinteresseerd om ne kjee tôope te koomn? --D-rex 19:14, 5 oktober 2006 (UTC)
Zie Wikipedia:Café#De_jeeste_VLS_gebruukers_meeting voo nen update, kom d'je ôok of? --D-rex 18:50, 12 oktober 2006 (UTC)

West-Vloandern[brontekst bewerken]

Keun je 'tzelfde doen gelik da je me Club Bruhhe gedoan eit voo West-Vloandern, kei doa ôok manueel veranderd. --D-rex 17:54, 25 september 2006 (UTC)

ikzelf kan dat niet doen, daarom dat ik het op die pagina gezet heb, zodat een moderator (of admin, of hoe je het wil noemen) dat kan doen ;-) --LimoWreck 18:09, 25 september 2006 (UTC)

Hallo LimoWreck, wat is er mis met mins ipv. mens? Heb net de categorieën 'mens' en 'minsn' samengevoegd en wilde dat in 'cat:mins' doen. Ik ging net de andere cats met 'mens' in hernoemen, maar wacht even op jouw antwoord. Groeten, Tbc 19:56, 4 oktober 2006 (UTC)

Euh, omdat mens met ne vettige e het meest algemene west-vlaams is waar al een grote categorieboom is in gebouwd... --LimoWreck 19:57, 4 oktober 2006 (UTC)
Is dat werkelijk zo algemeen? Ik zal wachten totdat er wat meer mensen hun mening hebben over gegeven. Dat tweede is niet echt een argument. Tbc 19:59, 4 oktober 2006 (UTC)
't s were zukk'n nôord/zuud ding: nôorden: mensch (peis ik), zuud'n: mins. Iet voo de woord'nliste?
Westhoek (toch dudelik 't zuudn) zegt me(n)s, niet "mins" --Astro 22:03, 4 oktober 2006 (UTC)
Goh, die zware "sch" hoeft zelfs niet.... da is beetje overdreven vettig gezegd en lijkt al helemaal te vloeken met de uitspraak van sommigen...;-) Is die "mins" eigenlijk zo noord/zuid ? Die doet mij vooral aan het tieltse en zo denken, naar menen toe hoor ik het al weer anders (dus eerder naar het oosten toe blijkbaar?) --LimoWreck 20:10, 4 oktober 2006 (UTC)
Efkes voor de volledigheid: zie ook Wikipedia:Te_verwiddern_pahina's#2_oktober en efkes iet anders: 'k zou de 'noa nationaliteit' zelfs durven verandern in 'noa nationalitit' of 'noa nationalitiet', maar dat schrijft zo raar... Tbc 20:12, 4 oktober 2006 (UTC)
mjah, ik denk dat die -teit of -heid woorden niet echt een dialectvorm hebben. Meestal hoor je gewoon mensen "meugelikheid", "identiteit", "nationaliteit" zeggen, een AN vorm die we overpakken, de korte ei in -eit/-eid vervormen we weinig lijkt me ... 't is te zeggen, we maken er wel een beetje een i of ie van, maar echt straf zoals in de lange ij doen we dit niet, het lijkt gewoon een kort afgebeten -ei- ? (In gerard vermeersch' sketch over Avelgem hoorde ik zelfs nog een langere -ei- gebruikt worden) (tenzij in enkele ERG courante woorden?) --LimoWreck 20:22, 4 oktober 2006 (UTC)

Herstel vandalisme[brontekst bewerken]

Limo, je hebt zopas vandalisme hersteld op Talk:West-Vlams/SV_V1.1 maar denk dat je wat te veel hebt hersteld want de opmerkingen van Foroa gans onderaan "Diftongering EE, OO, OA" zijn ook verdwenen. Kun je die herstellen aub? Thx --17:02, 23 oktober 2006 (UTC)

Plekke in West-Vloandern[brontekst bewerken]

Kijk LimoWreck, het is het ene of het andere: ofwel voeg je alle dorpjes en gemeenten in de in de titel genoemde categorie ofwel geen enkel. Daar je aan al die dorpjes kan via de gemeentecategorieën, die in opbouw zijn, zou ik persoonlijk het laatste doen: ik was bezig die categorie leeg te maken en de (meestal nog niet aangemaakte) gemeentecategorieën te plaatsen. Ik vind het onaangenaam te zien dat je een aantal van mijn wijzigingen, waar ik veel tijd en moeite in steek die ik misschien beter anders zou besteden, zomaar hebt teruggedraaid zonder overleg op de talkpage van de categorie of mijn talkpage. Ik laat jou de keuze wat de uiteindelijke visie is op de cat "Plekke in West-Vloandern", zolang de uitvoering ervan consequent en met overeenstemming gebeurt. Tbc 18:10, 26 oktober 2006 (UTC)

Heel simpel, zie nl:categorie:Plaats in West-Vlaanderen. Deze categorie bevat alle plaatsjes in West-Vlaanderen, of het nu deelgemeentes (of dus de hoofdgemeente) of gehuchten of parochie zijn die officieel geen deelgemeente genoemd kunnen worden (bv. Sint-Idesbald om maar wat te noemen). Dus gelieve die categorie niet zomaar leeg te gaan halen. Ik heb van meet af aan tijd gestopt in het beginnen opbouwen van deze categorie, ik vind het onaangenaam te zien dat die zomaar wordt leeggehaald.
De gemeentecategorie is iets anders, daar gaat het om de administratieve gemeenten, met binnen de gemeenten een verzameling van van alles en nog wat. --LimoWreck 23:47, 26 oktober 2006 (UTC)
Ik vind dit persoonlijk een overbodige categorie. Sint-Idesbald kan bijvoorbeeld perfect in category:Koksiede. Doe ermee wat je wilt, ik houd er mij niet meer mee bezig. Tbc 09:54, 27 oktober 2006 (UTC)
Nogmaals, die categorie Koksijde gaat over de GEMEENTE. De categorie:plaats verzamelt allerhande plaatsjes, geen gemeenten. Nogmaals, zie NL wiki. --LimoWreck 15:30, 27 oktober 2006 (UTC)
Je hebt het nog altijd niet gesnapt blijkbaar. De categorie Koksijde verzamelt ook geen GEMEENTEN maar allerhande plaatsjes binnen Koksijde. Oostduunkerke en St. Idesbald zijn geen gemeenten. En op nl vind ik ze ook overbodig, trouwens. Tbc 17:25, 27 oktober 2006 (UTC)
Duidelijk snap jij het niet: de categorie plaats verzamelt alle plaatsjes van een provincie. Alle plaatsen samen, niet meer. Een gemeentecategorie verzamelt allerhande gemeenteinfo; plaatsen en andere zaken. Die gemeenten zijn administratieve eenheden. De plaatscategorie verzamelt alle plaatsjes zelf. Duidelijk een functie. In elk geval, als men dan toch de logica van een categorie niet wil snappen; moet men die niet zomaar leeghalen natuurlijk. --LimoWreck 20:44, 27 oktober 2006 (UTC)
Ik word moe van met iemand als jij hierover te "discussiëren" dat ik er verder geen energie meer ga insteken. Salut, Tbc 10:14, 28 oktober 2006 (UTC)

Pollentiertje[brontekst bewerken]

In het artikel over Pollentier ('k weet het: 't is jouw dada), heb je 1 van mijn correcties teruggedraaid. Ik had bezigoen veranderd in bezigou'n (ook goed voor mij is bezigoudn). Ik denk nl. dat we die klank, volgens de overeengekomen SV-spelling als "ou" moeten schrijven. Graag jouw mening. --Astro 18:34, 30 oktober 2006 (UTC)

Euhm, men spreekt toch gewoon in het W-Vl ou als "oe" uit bij mijn weten... ? --LimoWreck 18:36, 30 oktober 2006 (UTC)
Jawel. Maar die "oe"-klank wordt volgens de SV-regels als "ou" geschreven.

http://vls.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:SV_V1.1#AN-ou --Astro 19:31, 30 oktober 2006 (UTC)

Als je een west-vlaamse wikipedia wil schrijven lijkt me dat wel erg onlogisch ? Dan kan je meteen overal AN klanken schrijven ? Ik dacht ergens gelezen te hebben een oe te schrijven waar je een oe hoort ? --LimoWreck 19:45, 30 oktober 2006 (UTC)
Tja, zo is die ene regel nu eenmaal (maar zo simpel zoals jij het nu stelt, liggen de zaken ook weer niet - lees de SV-regels maar eens). Trouwens: iedereen kreeg uitgebreid de kans om zijn zeg te doen. Anders moet je 't nu alsnog maar aankaarten; en tegenargumenten aandragen. Maar tot het zo ver is, zal ik niet nalaten om de huidige SV-spelregels te respecteren en toe te passen. --Astro 20:52, 30 oktober 2006 (UTC)
SV-regels ? Naar mijn weten kwam men van bij het begin aan af met de voorstellen artikelen in de lokale streektalen te schrijven... Op zie pagina zie ik trouwens nogal wat AN/Brabants/Oost-Vlaamse dingen, dus geloofwaardig vind ik dat boeltje niet, of waarom dat plots "rechtsgeldigheid" zou krijgen ter vervanging van West-Vlaamse klanken --LimoWreck 20:57, 30 oktober 2006 (UTC)
Boven lokale streektalen kan trouwens een "regionaal dialtect"-template komen - en dat hebt u nagelaten. Maar soit. Uw woordgebruik stuit me tegen de borst: het lange, uitgebreide serieuze werk van enkele personen een boeltje noemen doet voor mij de deur dicht. Met u treed ik niet meer in discussie. --Astro 07:08, 31 oktober 2006 (UTC)
Tjah, het IS een boeltje. Gebruik van ou en ij ipv oe en ie is NIET west-vlaams, maar mensen die blijkbaar half-en-half een oost-vlaams taaltje hierin willen. Veel opzoekwerk is daar niet aan, ik heb elders al genoeg bronnen gegeven. Als hier straks een gentenaar tien dagen bezig is met "opzoeken" en alles door gents vervangt is dat ook een boeltje, uitgebreid of niet. Ik vraag me af wat het nut is van een W-Vl wiki als de men de helft van de taal gewoon in het AN schrijft --LimoWreck 17:38, 31 oktober 2006 (UTC)
Ik begrijp de reactie van User:Astro goed, de SV-regels zijn immers de taalregels waaraan auteurs zich op deze wikipedia zouden moeten trachten te houden. (Rechtsgeldigheid vind ik wel een groot woord) Maar om aan o.a. uw kritiek tegemoet te komen dat 'die pagina nogal wat AN/Brabants/Oost-Vlaamse dingen' bevat (ik noem het liever zuidoostelijk West-Vlaams), stel ik een uitbreiding van de taalregels voor waarin zowel het noordwestelijk als het zuidoostelijk West-Vlaams een betere plaats krijgen. Zie Voorstel tot opwaardering van het noordwestelijk West-Vlaams. Ik zie uit naar jouw reactie. --Patrick 02:30, 6 november 2006 (UTC)

"weer gerommel van slordige bots zeker"[brontekst bewerken]

Wanneer mijn robot ergens blijkbaar een foutje maakt, zou ik het appreciëren dat je me dat op een constructieve manier vertelt ipv. jouw minachting voor het vele werk van de bot via de comment lines te uiten. Op die manier voelen andere gebruikers (ic. ikzelf) mij gemotiveerd om verder te doen en die fouten te vermijden. Tbc 09:32, 1 november 2006 (UTC)

Bots ZIJN vaak slordig, niet enkel hier, ook op de NL-wiki. Daar maken spellingsbots er daar soms een soepje van en krijgen rap een blokje aan hun been. Zo'n zaken opkuisen kosten nu eenmaal tijd. Beter een redirect dan een niet werkende link dus, helaas is er hier te weinig controle op en te weinig mensen om zaken op te merken en te herstellen. --LimoWreck 13:33, 1 november 2006 (UTC)

Is het hier een boeltje?[brontekst bewerken]

Goed LimoWreck, laten we even aannemen dat het hier een boeltje IS. Maar zeg eerst es eerlijk, wat vind je van dit hier:

 • Den jeeste kjee est vrjee de moeite.
 • ne joarlikschn stoet
 • Vlamsche, Spoansche, Iengelsche, Fransche, Duutsche
 • Min wuuf bluuft in eur uzeke.
 • Min lief es e schrifster uut Kortrik.
 • Dat es van olle tid'n.
 • e roare toale

Is dit volgens jou West-Vlaams of verwestvlaamst AN?

Ik volg jouw redenering dat een aantal schrijfwijzen die we in de 'SV-regels' trachten vast te leggen, allesbehalve West-Vlaams klinken. En ik merk dat je het dan vooral over de fameuze 'AN-ou' hebt in woorden als zout, koud. Enkele argumenten waarom we voor deze spelling gekozen hebben:

 1. We hebben nu voor die schrijfwijze gekozen omdat NIET overal in West-Vlaanderen deze woorden als zoet, koed worden uitgesproken. Tot diep in West-Vlaanderen is er eerder sprake van een oo-klank dan van een oe-klank. Voor die West-Vlamingen is oe even onnatuurlijk als ou.
 2. Met de 'ou'-spelling kiezen we voor een dialect-neutrale SCHRIJFWIJZE, GEEN UITSPRAAK. De UITSPRAAK wordt trouwens wel degelijk besproken bij de SV-regels zelf, zie AN-ou: We schrijven ou (en volgen het AN) voor de typische West-Vlaamse uitspraak voor de AN-ou in hout, zout. Uitspraak: ergens tussen AN-oo en AN-oe.
 3. Deze wiki heeft niet tot doel om een West-Vlaams te forceren dat voor een groot deel van de West-Vlamingen onnatuurlijk overkomt. Dat vooral langs de West-Oost-Vlaamse provinciegrens er invloeden bestaan vanuit Oost-Vlaanderen is een heel natuurlijk fenomeen. Maar dit rechtvaardigt niet om te stellen dat er enkel in steden als Veurne, Brugge, Ieper echt West-Vlaams wordt gesproken, en in steden als Kortrijk of Tielt, ja zelfs Waregem, dan weer niet. Deze variatie is een rijkdom, geen verlies. Aan ons om met die verscheidenheid om te gaan.
 4. We moeten er rekening mee houden dat er in West-Vlaanderen vaak meerdere uitspraken zijn voor eenzelfde woord of klank. Hoe zou jij daar mee omgaan? Volgens mij zijn er twee alternatieven.
  1. Ofwel schrijft iedereen zijn eigen dialect fonetisch, zoals hij dat zelf hoort, met als resultaat totale inconsistentie wat het West-Vlaams taalgebruik op deze wiki tot gevolg zou hebben - een boeltje, inderdaad.
  2. Ofwel tracht je afspraken te maken over de spelling van een gemiddeld-West-Vlaams. Dit is wat de meesten hier verkiezen. Na maanden van voorstellen formuleren, becommentariëren en bekritiseren zijn we gekomen tot de huidige SV-regels omdat de meesten van mening zijn dat het eerste alternatief (totale inconsistentie) niet wenselijk is. Een afgesproken spelling waar iedereen zich aan tracht te houden (met vallen en opstaan) vinden de meesten hier nodig en wenselijk opdat onze West-Vlaamse teksten op deze wiki voldoende ernstig zouden worden genomen. Even herinneren dat we al meermaals de kritiek hebben mogen slikken dat dit juist niet het geval was!
 5. Het gebruik van (zéér) lokaal gesproken streekvarianten moedigen wij zelfs aan. Zie Brugge, Wervik, Kattestoet ter illustratie. Daar schrijf je voor mijn part zoals je zelf wil. Maar voor alle andere pagina's bestaat er onder alle auteurs een ruime consensus om zoveel mogelijk de SV-regels te volgen.

Ik ben ervan overtuigd Limo dat iedereen hier open staat om de zaken ten goede te laten veranderen. Ge kunt voor of tegen de SV-regels zijn, maar ik nodig iedereen, ook jou, uit om de pijnpunten op een positieve manier aan te kaarten en voorstellen te formuleren ter verbetering, bij voorkeur op Wikipedia_talk:SV_V1.1. Markeer die pagina als volgpagina en hou ze zelf ook in de gaten. Er loopt momenteel trouwens nog een peiling over tweeklanken (eeste of jeeste?), zie Diftongering EE, OO, OA. Het zou tof zijn als je er zelf ook aan zou deelnemen.

Ik ben gerust bereid om de ou-spelling opnieuw ter discussie te stellen, maar hou er rekening mee dat afspraken gemaakt worden op basis van een compromis na een stemming, niet door het opdringen van persoonlijke voorkeuren. --Patrick 10:11, 1 november 2006 (UTC)

Goh, ik heb me weinig bemoeid in de SV discussies, omdat daar bronnen toch netjes aan de kant geschoven worden en men maar zonder onderbouwen doordoet. Een "compromis" is geen probleem, zolang het om een compromis tussen West-Vlaamse trekjes gaat (opnieuw, zie diverse serieuze en minder serieuze links). Een compromis tussen W-Vl en AN/Oost-Vlaamse/Brabantse invloeden is echter het verder wegdrukken van WVL en wegglijden van dit project, en die stootten me nogal tegen de borst ja. Er zal een reden zijn dat Dionysos die op de NL zo'n mooi artikel over W-Vl had geschreven na een zinnetje kritiek hier niets verder heeft bijgedragen zie ik nu in. Als het toch om "schrijfwijze" gaat, kan men ook evenwel alles in het AN schrijven, "de w-vl lezer moet dan maar weten hoe het uit te spreken" Ohja, de EE, OO en OA is een discussie over eerdere estistische zaken (schrijven van pakweg accentjes of extra letter of zo), dus wat jullie er daar uit maken, maakt op zich niet veel uit ;-) Voor de rest, er hebben hier al genoeg mensen wat links geplaatst, maar men moddert maar aan. Ik draag wel nog eens wat bij in gemeente-artikeltjes of zo, maar voor de rest geloof ik niet meer in de aanpak van dit project. Groeten --LimoWreck 13:42, 1 november 2006 (UTC)
Ik vind dat je van een uitzondering (ou) een regel aan het maken bent, lijkt me iets te eenvoudig om je er zomaar van af te maken. Wat jouw kritiek betreft over een gebrek aan onderbouwing en het negeren van serieuze links, die neem ik au sérieux. Ga die es verder opzoeken --Patrick 14:09, 1 november 2006 (UTC)
PS: ik kan hier trouwens nogal zagen en vervelend doen bij momenten (deels echt uit irritatie, deels uit vermoeienis van vandalismeherstel op EN en NL wiki's), maar zie het als het vervelend doen van politici uit een oppositiepartij of zo (mss moet ik eens in de leer bij De Crem), en neem zo'n zaken niet al te persoonlijk of je plezier in de vls niet aantasten ;-) --LimoWreck 14:20, 1 november 2006 (UTC)
Limo, ik waardeer je bijdragen aan de vls heel sterk, echt waar. Ik versta alleen niet waarom je pas na het vastleggen van de regels reageert en niet tijdens de discussies die wel 2 maanden hebben geduurd. Het SV is ook een evolutie (waarschijnlijk heb je de versienummering ook wel opgemerkt), dus zeker nog aan verandering onderhevig. En ik ben zelfs geneigd om jouw mening iets meer te laten meetellen omdat je numeriek in de minderheid bent (als vertegenwoordiger van Noord-West-Vlaanderen dan). De bedoeling van het SV is om de grootste verschillen tussen regio's eenduidig aan te pakken. Achteraf alles een boeltje noemen vind ik wat gemakkelijk, opbouwende kritiek en discussie op de daartoe geschikte pagina's daarentegen lijkt mij veel constructiever. En geloof mij, mijn West-Vlaams is misschien niet jouw West-Vlaams, maar het is genuine 100% West-Vlaams, al komt het misschien niet uit de boekskes --D-rex 15:39, 1 november 2006 (UTC)
Oh, lees maar eens tussen de discussies door, ik heb af en toe een zegje ertussen gedaan, een linkje geplaatst, of een van die sporadische voorbijgangers proberen bij te treden. Niet dat er ooit naar gekeken werd... vandaar ;-)--LimoWreck 16:14, 1 november 2006 (UTC)
Maar wat wil je dan concreet veranderen? Ik had bevoorbeeld onnoemelijk veel problemen gehad met de ie (mien volglieste), en ben blij dat de consensus "min volgliste" is geworden (die door iedereen een beetje kan geïnterpreteerd worden zoals hij wil). Voor de diftoringen hebben we ook een consensus genomen die meerdere interpretaties mogelijk maakt zodat iedereen er zich tot op bepaalde hoogte kan in vinden (mêer => mjeer (ZWVL) en meir (NWVL)). Wat zijn de klanken die jou tegen de borst stoten: de ou => oe? Kan je dan geen consensus voorstellen waarover nagedacht en gediscussieerd kan worden? En verder, als je heel specifiek in je regiotaal wil schrijven, er zijn nog altijd de regiospecifieke templates, die naar mijn gevoel veel te weinig gebruikt worden --D-rex 16:40, 1 november 2006 (UTC)

Bel me, schrijf me, laat me vlug iets weten.[brontekst bewerken]

Zeg Limo, keun je mie ne kjee ne mail stuurn, kzoe je wa willn vroagn i.v.m Freaqs artiekel

euh, dat kan ook hier ? --LimoWreck 20:01, 3 november 2006 (UTC)
zi nu ne kêe nie zo achterdochtig, 't goat over de kladversie van zin artiekel, en nink, 'k goa da nie publiek moak'n --D-rex 20:39, 3 november 2006 (UTC)
Jamaar, wat bedoel je met Freaqs artikel ? Is dat het reclame-artikel "Freaq" dat hier maanden terug gezet werd of wat ? --LimoWreck 21:41, 3 november 2006 (UTC)
neen, het artikel dat in de Krant van West-Vlaanderen zal verschijnen ter promotie van onze wikipedia, zie Wikipedia:Café/Archief 22102006#De jeeste VLS gebruukers meeting--D-rex 22:21, 3 november 2006 (UTC)
euh, ok, dan snap ik er helemaal niets meer van... ik zie geen verband tussen jou link, de KW en het artikel/onderwerp freaq ????????????? --LimoWreck 21:08, 5 november 2006 (UTC)
Freak is een journalist bij de Krant van West-Vlaanderen. We hebben een interview afgenomen omtrent de wikipedia, vooral om wat meer schrijvers (uit het noorden ;-) ) aan te trekken, ik heb daar nu een ruwe versie van liggen. Op de eerste gebruikersmeeting is er een foto genomen van Patrick, Tbc en mezelf voor de krant. Ziezo, alles is gelinkt --D-rex 21:51, 5 november 2006 (UTC)
azoooooo, santé me ratje, dat was e moeilijke bevollienge eer da da e bitje dudelik werd ;-) Met "artikel" bedoelde je dus geen "wikipedia-artikel", vandaar de onduidelijkheid zeker. Euh, normaalgezien moet ge kunnen emailen via mn gebruikerspagina ook nu, blijkbaar stond deze op de vls-wiki nog niet aan (verdorie ambetant, dat ge nog op elke taal-wiki en ander wikiproject apart moet registreren en inloggen en instellen, soit, dit terzijde)... dus ga maar je gang ;-) --LimoWreck 21:56, 5 november 2006 (UTC)

Vraagje "prentjes"[brontekst bewerken]

t prentje da k bie "karote" zette, komt inderdoad van internet ... Moar mag k toen wel t prentje gebruuken dat op nl.wikipedia of fr.wikipedia stoat? --Endriek 19:47, 28 november 2006 (UTC)

Als ze op een andere wikipedia staan, hangt er meestal een licentie aan dat da inderdaad toelaat. Vaak gaat het ook om afbeeldingen die op http://commons.wikipedia.org staan. Als ze op commons staan hoef je ze zelfs niet eens naar hier te kopiëren, en kan je rechtstreeks al die bestandsnaam ook gebruiken. Als ze op de NL of de FR staan, kan je ze normaal wel kopiëren en hier uploaden, mits je de goede licentie er bij hangt de en naar de bron verwijst (of wat er dan ook gevraagd wordt in de licentie) --LimoWreck 19:16, 30 november 2006 (UTC)

Limo, wuk es d'r mis an 't artikel JVS_Quasar da volgens joe weg moet? --Patrick 10:31, 16 december 2006 (UTC)

Zonder voor min beurt te willn spreek'n, ik vinne wel da Limo gelik eit (zie zin ipmerkienge ip Wikipedia:Te verwieddern pagina's: der mag van mie een artikel over JVS goan, geirne zelfs, moar ton over de gehêle verênigienge en nie over een ofdêelienge. Anders kan ik de Pius-X ofdêelienge van de KSJ woar da min kinders goan der ôok ipzett'n. En der moe ôok vrêe vele gesleuteld weird'n an den inoud. --D-rex 10:56, 16 december 2006 (UTC)
Ne joenge gast schrift en artikel over zin hobby: sterrenkunde. En je doet dat ier int West-Vlams, dat es toch magnifiek? Moa wuk doeme wider nu? In plekke van die joeng up weg 't elp'n, ninne, me steurn da artikel regelrechte na den vuulbak!! Amai, 'k zoe 'k ik em moet'n zin, ik zoe nie vele mee van mie loat'n oorn! Kun je in de plekke gin template gebruuk'n lik "Da artikel moe vodder uutgewerkt zin"? Zeg nu zelve: "da artikel is genomineerd vo verwidderienge" (wuk da'k vree slicht West-Vlams vinne, moa gauw tot doa), dat es toch demotiverend tot en met? En doabie, ik vin da artikel zekers nie slichter (integendeel!) dan ne pak andere ier, ge moe bievoorbeeld moa ne kee kik'n na artikels lik Veertiene, Viftiene, Zestiene, Zeevntiene, Pret, Andjoen, Brugse_Tripel, Cowboy_Henk en 10-tallen andere. Moa dedie zoen dus dik in orde zin? Goe bezig! --Patrick 12:47, 16 december 2006 (UTC)
Lik dakke zeie, den inoud es nie goe: klapp'n over dajje t'êeste eure da doe en twêede eure een twa anders es nie echt encyclopedisch. O ze nu iet zoen schrivn over de invloed en/of verwezenlikiengn van de verêenigienge ton bennik 't akkôord. En Pret en Andjoen zin misschien wel vrêe korte artikels, moar der zit wil inoud in. Moar geit wel gelik deur voo nen {{wiu}} te pleit'n in plekke van nen {{nuweg}} --D-rex 13:09, 16 december 2006 (UTC)
Het artikel moet nie echter verder uitgewerkt worden, een lokale afdeling van een vereniging is weinig encyclopedisch. Dit is en blijft een encyclopedie, geen project van wikimedia waar elke lokale Chiro, KSA, subafdeling van een sterrenvereniging, lokale duivenmelkersclub, etc... zijn eigen artikel moet krijgen. Ténzij natuurlijk er iets echt speciaals zou gebeurd zijn (bv. de lokale afdeling komt wekenlang in het nieuws wegens een of ander fraude- of misdaadschandaal of dergelijk ;-) ). Dit mag dan al een West-Vlaamse Wikipedia zijn, het gaat daarbij om de taal, en het project is en blijft een Wikipedia dat net als de andere wikipedia van de Wikimedia een encyclopedie is. Zie bv. Wikipedia:Notability (organizations) Individual chapters of national and international organizations are usually not notable enough to warrant a separate article unless sufficient notability is established through reliable and verifiable sources. However, chapter information is welcome for inclusion into wikipedia in list articles as long as only verifiable information is included.. Het project dient nu eenmaal niets als gratis webspace voor een vereniging, die kan daar ofwel zelf voor betalen, ofwel op bv. http://www.geocities.com gratis zijn agenda neerzetten. --LimoWreck 23:03, 17 december 2006 (UTC)

Analyse toalkundige fenomeemn[brontekst bewerken]

Zeg Limo, 't artikel over West-Vlams dat tot nu toe ol de streektabelln bevatte, ei 'k erschreevn. 't Es nu echt en artikel over de West-Vlamsche toale gekommn. En vanof die pagina verwise 'k na de bestoande artikels rond word'nschat, grammatica enz.

'k Zoe geirn ook joen analyse omtrent toalkundige fenomeemn ipneem en anvulln, 'k vinne dat ze doa goed tot eur recht goa kommn. Wuk peins je gie? Wille 'k ik da doene of kik je gie doa voorn? --Patrick 12:07, 19 december 2006 (UTC)

Goh, begin er gerust maar aan... zoals je hebt gemerkt ben ik de laatste dagen/weken ietsje minder actief wbt tot grote zaken op de VLS-wiki, en doe ik eerder wat random kleine bijlappingen. Dus doe maar, ik passeer waarschijnlijk wel nog eens later dan om te helpen kijken ;-) --LimoWreck 17:19, 19 december 2006 (UTC)


Twêede VLS gebrukersbieêenkomste[brontekst bewerken]

Zeg LimoWreck, keun je ne kêe noo Wikipedia:Café#Belangrik: vôorstel voo een twêede VLS gebrukersbieêenkomste gan kikk'n en u gedacht zeggn? Alvast bedankt --D-rex 19:06, 12 januoari 2007 (UTC)

Euhm... weinig gedacht kan ik daar aan zeggen... Tijdens de week ben ik meestal niet in W-Vl, en tijdens het weekend heb ik iets (iemand) anders om mijn tijd mee te vullen ;-) , dus 't is niet echt zinvol dat ik me teveel meng in de discussie daarover ;-) Maar ik wacht af, wat er uit de bus komt, en zie dan eventueel. Edoch, merci om te vragen ;-) (Daarbij, jullie moeten toch niet geambeteerd worden door "diene lastigaard" ;-) hé) --LimoWreck 22:35, 15 januoari 2007 (UTC)
'k Weete da je woarskinlik niet goat ofkoomn, moar 'k wilde je toch zeggn dat de bieêenkomste deuregoat de 9de moarte --D-rex 10:56, 22 februoari 2007 (UTC)
OK, 'k zie nog wel dan ;-) --LimoWreck 17:58, 22 februoari 2007 (UTC)

LimoWreck, me zoat'n sins kort mè twee artikels over meirels: joen artikel Merelaan en e nieuw artikel Meireloare. Omdat da latste uutgebreider wos, ei'k de twee 'gemerged' in Meireloare en ei'k van Merelaan e deurverwizienge gemakt. Hopelijk ei j'eir gin problim mè? --Patrick 00:58, 1 februoari 2007 (UTC)

Nope. Al heb ik wel de oude inleiding er weer in geplakt... Zelfs op de NL-talige wikipedia zie je het al te vaak, maar een vogel kent geen grenzen. Het dier komt veel over de wereld voor, en de wikipedia-opzet is om het dan ook vanuit globaal perspectief te beschrijven, niet vanuit lokaal ;-) Voor de rest, voor mij alles OK hoor ;-) --LimoWreck 20:15, 1 februoari 2007 (UTC)

-ouw of -ow?[brontekst bewerken]

Hi LimoWreck, ik wete da je gie nogol vôorstander zit van de -ow lik in Henegown, gebow,... Zoe je ip de juuste SV pagina's ne kêe een peilienge keun organiseern doarrond, en de reed'n angeevn woarom da da in het SV zoe moet'n ipgenoomn weird'n? Ozô keunn we de ambiguiteit die ter nu es rond de -ow/-ouw iplossn. Oot kan elp'n, ik vinne da't er iet te zeggn es voo de -ow :-) --D-rex 21:23, 15 moarte 2007 (UTC)

Category:Systems on English Wikipedia[brontekst bewerken]

Thank you for your contribution to the systems category. Please note that for en:Category:Systems on the English Wikipedia, there is currently a Call for Deletion. If you would like to contribute to the discussion, you would be very welcome. In particular, if you would like to save this category, please add a Keep entry with your "signature" using "~~~~". Please do this soon if possible since the discussion period is very short. Thank you for your interest if you can contribute. Regards, Jonathan Bowen 65.32.254.73 19:00, 13 april 2007 (UTC)

Zendjes Wervik-Zuud[brontekst bewerken]

'k Hèi de licensjes d'r ip gezet Limo. --Patrick 19 jan 2011 12:49 (UTC)[reageer]

vree sjiek. 'k hon ton e kee gon kiekn ;-) --LimoWreck 22 jan 2011 13:38 (UTC)[reageer]